Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

vrijdag 19 november 2010

P.V.V.

In Bar sur Aube hangen nog steeds de verkiezingsposters. Op drie ervan staat Debacle Sarkozy, kennelijk van een partij die niet zo blij met hem is.
Posters met daarop Le Pen, de Wilders van Frankrijk, ontdek ik niet meer.

Ondertussen start ik de motor en vertrek richting Virty terwijl ik wat na zit te denken over Wilders: weg uit de Europese Unie, jan daar voel ik wel voor. Immers is Nederland in de loop der jaren aardig uitgezogen door de Unie.

Als klein land is Nederland al jaren het land dat met bulldozers enorme geldbedragen naar Brussel schuift en dit is onderhand niet alleen welletjes, maar ook meer dan genoeg.

Solidariteit is prachtig, maar dit is geen solidartiteit meer want een land als Frankrijk, om er maar eentje te noemen, parasiteert gewoon op de nederlandse bijdrage, een gewoonte die ze niet vreemd is, want rond 1800 had ze daar ook een handje van. Nee, dat idee van Wilders is zo gek nog niet. Maar ja, elke partij heeft wel iets aansprekends.

Als het licht wordt snor ik reeds bij Chalons en sla af naar het noorden. Alles is thans nagenoeg kaal en op de akkers komt nu ook het groen van het nieuwe koolzaad door de grijze aarde heen.

Een paar uur later ben ik de grens met België gepasseerd. Het land zonder regering, maar ik merk daar niets van en misschien zou dat voor Nederland ook wel beter zijn.

Hoe dichter ik bij Nederland kom, hoe meer radio ik kan ontvangen en hoor allerlei nieuwe dingen, voornamelijk over de partij van Wilders.

Straks, over een paar uur, ben ik in Amsterdam en dan gaat de boel er uit en andere boel er weer in. Dan is ook de week weer om en laat ik maandag weer van mij horen. Nu sta ik even braaf op een parkeerplaats een formele drie kwartier te maken.
Nee, dit keer eens niet over Venlo. Uit protest.

En Wilders, ach, we weten het nu wel. Het was een aardige verschijning die de boel weer eens lekker heeft opgestookt. Maar na alle commotie van de laatste dagen is de partij ondertussen verworden tot een Partij vol Vieze Ventjes.

Aldus schreef ome Willem.
---