Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

zaterdag 19 mei 2012

Hoogbelgisch.

Een hele dag vertoeft in de Ardennen, begonnen in Prüm en daarna via Dasburg naar Clerveaux waar een oud kerkje in romaanse stijl staat.

En daarna via-via, naar Lommertsweiler, Sankt-Vith, we kwamen een hellinkje tegen van ruim 21 %, geen sinecure als je dat per rijwiel op moet.
In de middag ging de reis over de Hoge Venen, langs de oorsprong van de Roer bij het Signaal van Botrange, vanaf de eerste wereldoorlog Belgisch en hu het hoogste punt van dit koninkrijk, terwijl voor die tijd Baraque Michel Belgisch hoogste top was, een oord trouwens waar we ook nog langs kwamen en alhier gesticht omdat ene Michel Schmit er tijdens een doorreis verdwaalde en de belofte deed, dat, indien  hij het zou overleven, hij er een herberg zou stichten voor eventueel andere verdwaalde reizigers, nu toch al weer een tweehonderd jaar geleden. 

Vandaar dat deze herbergplek in het Duits Michelshütte genoemd wordt en de plek ligt tegenwoordig aan de doorgaande weg van zuid naar noord om in Eupen te eindigen, een Duitstalig stadje waar weinig over te vertellen valt dan alleen dat het er vol staat met oude kerkgebouwen die de moeite van het bezoeken waard zijn.  

Hier eindigde ook voor de fietser de fietsrit, daarna naar huis en het duurt niet lang meer voordat het weer maandag is, een dag waarop weer een reis begint waarbij ik weer aan het eigenlijke werk ga beginnen: goederen verplaatsen over Europa.   
Tot dan maar weer.

Aldus schreef ome Willem.

---