Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 20 februari 2012

Het debat.

Vrouwen worden vanaf 1 april met 75 procent op het inkomen gekort.

Dát is pas een effectieve bezuiniging, dát zet tenminste zoden aan de dijk!

Een plotselinge uitnodiging, zaterdag, maar niet onbelangrijk, want het zou over een meldpunt handelen dat een geblondeerd politicus in het leven had geroepen, een meldpunt waar je overlast van onze Poolse nieuwkomers kunt melden.

Dat was zaterdag, maar inmiddels ben ik alweer onderweg, de hele avond tot tien uur gereden, de laatste uren in aardedonker, vermoedelijk nieuwe maan, en gekomen tot tussen Laon en Soissons.

Zo'n meldpunt dient natuurlijk alleen een bepaalde partij, het gaat immers niet over waarheid dan alleen een halve waarheid, want natuurlijk veroorzaken een deel van deze nieuwkomers overlast, dat ligt voor de hand, maar het onredelijke van deze vraag is dat er een vraag wordt weggelaten en die luidt: waarom!

De reis op zich vanmiddag voltrok zich in betrekkelijke rust omdat in het zuiden carnaval werd gevierd en deswege het fileleed afwezig was. Zo snorde ik zonder moeite door Charleroi naar Couvin en vandaar langs de bierstad Chimay naar de grens te Mommignies en zo via Hirson weer verder.

Waarom die overlast? Omdat "ze" met de rug tegen de muur staan en daar is eigenlijk al alles mee gezegd. Het bleek ook meteen, toen een inferieure werkgever tijdens het debat op 2 suggereerde dat hij geen "Nederlandse chauffeurs" kon vinden. Onmiddellijk voelde ik de noodzaak om hier in te breken en zette dit recht door er op te wijzen dat hij die wel zeker zou kunnen vinden, maar dat hij dan ook wel bereid moet zijn een passend salaris te betalen. Daar wringt zich ook de schoen, want het is een vreemde, oneerlijke en absurde maatschappij aan het worden.

Een Nederlandse werknemer voor 3 euro 50 cent is nu eenmaal niet te vinden en voor dat bedrag worden thans onze Poolse medeburgers door onvoornamen provicateurs schandalig uitgebuit en afgescheept: slavernij op de Europese snelwegen.

En vrouwen 75 procent korten op het inkomen? Dat gebeurt al een paar jaar in Nederland, maar die vrouw is dan wel een Poolse chauffeur, Roemeense lasser of Tsjechische bouwvakker.

En niemand die er wat aan doet.

Wakker geworden?

Aldus schreef ome Willem.

P.S.

Op het weblog plaatste ik een uittreksel van de uitzending van debatop2 van afgelopen zaterdag.
---