Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

donderdag 2 juni 2011

Dichte oren.

Het ging allemaal erg snel, gisteren, voordat we vertrokken. De garage had de heetloopoorzaak gevonden en binnen een half uur opgelost terwijl het rijwielherstellingsoord de Harley Trapson van Jaïr had gerepareerd. Deze morgen liep op geheel andere wijze, want we waren erg vroeg op en de training voor Team Onderweg werd, onder een hardnekkig wolkendek, al vroeg ingezet. Eerst werd de Reschenpas overwonnen en vervolgens werd afgedaald naar Mals Venosta om aldaar aan te vangen met een nogal uit de kluiten gewassen joch, zo uit de kluiten dat hij ruim 2800 meter boven de zeespiegel uittorend, zo ongeveer de op één na hoogste Alpenpas en de naam van dat joch is de Stilfsterjoch.

Met buitenmenselijke inspanning begonnen ze vanaf Prato, eerst door een bebost gebied, groen en vol van naaldbomen en ze zwoegden door de motregen langzaam maar zeker naar boven in een luchtvochtigheid dat zijn verzadigingspunt reeds had bereikt.

De berg geeft, als je hem wil ontdekken, het geheim van 48 haarspeldbochten prijs, een joch van ruim twee keer de Alp d' Huez en ook nog steiler. Vooral steiler, terwijl ook door de hoogte je oren dicht gaan zitten. Even gapen, en het is dan weer over.

In enkele graden boven nul, tussen muren van sneeuw en bij een gure, gure wind kwam Jaïr boven in goed anderhalf uur terwijl Rob er minder dan een uurtje langer over deed en zich bovenworstelde als leek hij de geheimzinnige spook uit Goethe's Faust omdat er inmiddels sprake was van neerdalende nevel waaruit hij surrealistisch uit tevoorschijn kwam.

Na een eenvoudige versnapering zijn we via Zwitserland teruggekeerd en namen de eerste opklaringen waar wat veel goeds voor morgen voorspeld. Vroeg zal het wel niet worden, want in de avond bezochten we in een oud kerkgebouw, waar de wanden naar gebeden roken, een magnifiek concert, dat met één hoorn, twee trompetten, een Tuba en een schuiftrompet stukken van onder meer Debussie, Ravel, Smetana, Monteverdie en Teleman vertolkten, benevens wat gezellige folklore en daardoor is het laat geworden.

En bovendien zitten me oren door al dat getetter weer dicht. Even gapen maar.

Aldus schreef ome Willem.



---