Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 16 mei 2011

De platlanders.

Echt weer zo'n dagje waarin van alles en nog wat tegen zat. Zoekgeraakte opleggers, te late leveringen, klemgereden vrachtvoertuigen en tot overmaat van ramp een sikkeneurige plenner die zijn draai niet kon vinden vandaag.

Alsof het platlanders betrof begreep niemand er iets van.

Halverwege de middag toch nog even dat genietingsmoment, de opvrolijking, toen ik de scheepvaart op het Noordzeekanaal aanschouwde en daarbij een enorm schip, varende onder, zo was op de achtersteven te lezen, de vlag van Kazachstan, waarnam.

Platlanders, dat zijn, in tegenstelling tot de drie-dimensional mens (die alles ziet in lengte, breedte en hoogte), twee-dimensionaal en zien, denken en "weten" alléén van lengte en breedte.

Aan het eind van de middag bleek, tot mijn grote vreugde, mijn oude DAFje uit het herstellingsoord ontslagen te zijn en inmiddels is vrijgegeven voor allerhande transportactiviteiten.

Platlanders leven op een vlak, "plat" gebied. Hang er iets boven en ze nemen het niet waar. Hang boven het gebied van de platlander een bol en ze zien het niet! Niets!

En zo kwam het dat ik in de avonduren vertrok om morgen af te reizen naar een bar en zonnig oord waarbij wellicht in mijn brein wat meer inspiratie tot het aan uw meedelen van aardige, spannende, ludieke of interessante verhalen ontstaat.

Laat de bol langzaam zakken en de platlander gaat een onverklaarbaar fenomeen zien. Eerst een ronde schijf die, naarmate de bol zakt, groter en groter wordt en de platlanders begrijpen maar niet waarom

Als de bol dan verder en verder zakt neemt, zo zien de platlanders het, de omvang van de schijf op onverklaarbare wijze af en verdwijnt dan in het niets.
En dat verklaart dat wij, drie-dimensionalen, geen verklaring hebben voor zaken die vanuit een vierde of vijfde dimensie tot ons komen.

Misschien is dat wel de verklaring voor zoekgeraakte opleggers en uitvallende DAFjes, benevens te late leveringen, want vooral dat laatste heeft wellicht te maken met de vierde dimensie dat, zo werd door Albert Einstein veronderstelt, de tijd is.

Aldus schreef ome Willem.
---