Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

zaterdag 12 maart 2011

11 en 12 maart 2011.

Het is weer mooi weer vandaag, net als gisteren, overigens een dag die, gisteren, met een probleem begon, te weten, weer eens een fout adres. Bijtijds op, eerst op een adresje lege paletten gehaald en toen naar het laadadres dat echter niet in de opgegeven straat zat, overal gevraagd, drie keer ergens naar toe gereden om tot slot maar eens de opdrachtgever gaan bellen om te vragen of hij wellicht zich niet had vergist.

Dat bleek, want het opgegeven adres was op zich geheel onjuist, de prefferstrasse 250 die echter niet meer dan 20 nummers had en ook nog eens in een woonwijk lag, ook niet de pfefferring, want dát bleek een oud adres waar ze al drie jaar niet meer zaten, maar elders, in een ander dorpje, onder aan andere naam.

Zoiets betekend dan, dat je daar eerst een uur aan het ronddolen bent en dan daarna, als je naar huis rijdt, een uur te kort komt om dan nog thuis te komen. Als men zich dan nu eens zou gaan realiseren (.....).

Maar goed, daar houdt men al die jaren dat ik onderweg ben eigenlijk nooit rekening mee en nadat de lading er in zat, ijlings naar huis gespoed, bij Neuenburg de brug over, langs de Rijn naar Rheinau, Haguenau, Trier, Bittburg enz. enz. en uiteindelijk thuis gekomen. Vanmorgen bij het ontwaken was het al licht aan het worden en alleen de Sirius en de poolster waren nog te zien, de vertoefomgeving buiten wordt met de dag aangenamer, maar desalniettemin, de diepte, de onmacht er iets tegen te doen.

Ze is dapper, evenwichtig, maar toch, het blijft mij aangrijpen, te meer daar het zo dichtbij is en dat zal de komende weken ook wel zo blijven terwijl ik er alleen omfloers over kan schrijven.

Als je ouder wordt, kom je er steeds meer achter dat de reden, dat je van iemand houdt, kán houden, is gelegen in het bewuste danwel onbewuste feit, weten, dat er een tijd aanbreekt van loslaten, sterven.

Het lijken, nee, zijn elkaars tegenpolen, dood en liefde en dat wisten ze al héél lang geleden, want duizenden jaren geleden werd in het Lied der Liederen van de Tenach opgetekend: Liefde is net zo sterk als de dood.

Aldus schreef ome Willem.
---