Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

dinsdag 21 december 2010

Pim.

Mist, sneeuw, kou en donkerte, dat zijn de ingrediënten deze dagen en dat werd nog eens aangevuld door een schokkend, naar bericht.
Te korte dagen.

Onaangenaam om te rijden, gisteravond nog met een gemiddelde van zestig tot aan Roosendaal gekomen en tijdens de maansverduistering weer verder, langs Zelzate, Aalter, Tielt en Ieper. Langs Steenvoorde Frankrijk in en nog voor de middag de oplegger leeg in Auchel en vervolgens even boven Duinkerke, te Teteghem, weer laden voor Rootselaar bij Brussel en ook die bracht ik nog weg, waarna ik via Waver naar Nijvel vertrok. Nijvel, berucht van de "bende van", van overvallen door die bende en die nooit werden opgelost.

Hier, in Nivelles (waals voor Nijvel), sta ik dan, op een desolaat en, vanwege die geschiedenis, luguber industrieterrein met hier en daar een gele neon-lantaarn. Verder overal nare sneeuwblubber en het was daardoor niet gemakkelijk een parkeerplekje te vinden.
Vandaag hoorde ik dat bij de dafdealer na ruim een hele morgen zoeken en bellen vermoedelijk dit keer de juiste kabelboom voor het voertuig werd besteld en ik ben erg benieuwd of het inderdaad de juiste is. Na mijn ervaring van gisteren sta ik natuurlijk nergens meer van te kijken.

En terwijl het sombere, kille, weer mijn inspiratie parten speelt, bereikte mij ook nog een droef bericht.
Lang heb ik hem gekend, Pim, want hij werd begin jaren 70 van de vorige eeuw lid van dezelfde vereniging waarvan ik enige jaren daarvóór lid werd. Pim was wat ouder, had een bijzondere humor en met zijn kalme voorkomen was het een echte heer. Hij had zelfs iets deftigs, woonde ook in een deftige buurt. Samen heb ik met hem, jaren geleden, een paar clubkranten vervaardigd, en diverse keren speelden we tegen elkaar. Enkele keren ook in The Gambit, een eigenaardig etablissement op de Bloemgracht waar je muisstil moest zijn omdat in dat cafe nu eenmaal werd geschaakt. Het cafe bestaat echter al jaren niet meer. En vandaag, zo las ik, is ook Pim begraven. Pim Zonjee.

Het maakt de mist en sneeuw hier in Nijvel kouder dan het al is. Een huiver gaat door mij heen, want dit bericht brengt mij niet verder, maar dichter bij mijzelf.

Aldus schreef ome Willem.

---