Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 20 december 2010

De wet.

Overal zijn tegenwoordig wetten voor. Wetten, wetten en nog eens wetten en bij ons werkt er zelfs iemand met de naam Wetten! Wetje hier, wetje daar, om stapel van te worden. Maar er zijn ook universele wetten, de natuurwetten en, uiteraard, de wet uit de eeuwenoude Thora, dat eigenlijk niet eens een wet is, maar meer als leefregel bekend staat.

Daarnaast bestaat er nog een andere wet, de wet die bekend staat als de wet van (Edward) Murphy (ca 1910-1990) die onder andere als volgt wordt uitgelegd, dat, als er iets fout gaat, opeens alles fout gaat.

Welnu, in het vervolg van vorige week vrijdag ging het deze maandag vrolijk verder en het neemt allemaal wel erg extreme vormen aan.

Vanmorgen vertrokken en eerst de klant in Zeist gelost, u weet wel, die golfkarretjes, en toen naar Amsterdam. Lossen, laden en daarna naar de Dafdealer, want de kabelboom zou al aanwezig zijn. Maar bij aankomt bleek het de verkeerde kabel te zijn en toen is met meer dan een uur naar het onderdelenscherm wezen staren en ja hoor, eindelijk, dacht met te weten welke kabelboom het zou moeten zijn en vervolgens belde men -het was al weer over tweeën- een koerier die betrokken boom zou brengen, maar helaas. Hij had net zo goed een kerstboom kunnen brengen, want de boom die om zes uur werd gebracht was de verkeerde kabelboom dus waren we net zo ver als vrijdag en zo werkte de wet van Murphy ook deze maandag nog door.

De monteur, die dat allemaal al zag aankomen, wist het ook niet meer, maar we besloten maar om de oude boom opnieuw te plakken en er weer op te doen. Wel een risico, maar ja, je moet wat, want de vracht wacht om weggebracht te worden.

Intussen vernam ik dat ook mijn werkgever het zat was. Er moeten straks een paar nieuwe trucks komen, maar ik vraag me af of daar nog wel DAF op komt te staan. Ik hoorde al het woord Volvo rondzingen.

Er is immers een wet die schrijft, dat, als je service steeds maar belabberder wordt, de klanten op de duur gaan lopen.


Aldus schreef ome Willem.
---