Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

vrijdag 10 december 2010

De updeet.

Inmiddels zet de trein zich in beweging. Een grillig, koud en naargeestig weer heeft deze week het Europese laagland beheerst en hier en daar zelfs geteisterd terwijl het grijze, sombere wolkendek nauwelijks door de zon werd doorbroken. Nog een twee weken meer donker per dag, per week, een tijdspanne die nu inmiddels is te overzien, dus vooruit maar. De nu bijna voorbije week toch weer lekker allerlei zaken gedaan waar ik tijdens werken niet aan toe kom en gelukkig dooit het een paar dagen waardoor de wegen wat meer begaanbaar worden.

Vandaag was ik nog even bij de radio, de wereldomroep, en daar heerst ook al een niet al te vrolijke sfeer, omdat menigeen daar zich niet aan de indruk kan onttrekken dat het binnen een paar jaar wel eens "gedaan" zou kunnen zijn met deze omroep.

Niettegenstaande dat bij een gezellige uitzending geweest waar het voornamelijk ging over de verrichtingen van Team-onderweg, een clubje, voornamelijk chauffeurs, die voor de kankerbestrijding geld bij elkaar gaat fietsen door de Alp 'd Huez te befietsen, de zogenaamde Alp duZes, met teams van zes man die allen één, dus samen zes keer, naar boven fietsen, of één, die het zes keer alleen doet. Kortom, fietsen voor een goed doel dus.

En ja, zoals ik net begon, nu al weer op weg, met de trein, waar Dafje zijn opwachting zal maken en ik met de goederenverplaatsmachine huiswaards zal keren met vracht voor volgende week er in. En dan maar hopen dat de tomeloze winter zich een beetje weet in te houden, maar het ziet er volgens de berichten niet al te best uit. Koning Winter lijkt, na twee vergaderingen van de mullieuclubs die over de zogenaamde opwarming van de aarde gingen, te willen bewijzen dat de milieu-fanatici grote kletskoek uitkramen. Een winter die dermate streng zal worden dat elke activist die het dogma van de opwarming heeft verkondigd straks zal smeken om meer CO-2 om de bevroren oren wat te ontdooien, een winter die zo diep gaat dat men, net als in 1958, weer bij Valence over het ijs van de Rhone kan lopen, een winter zal worden om voorlopig nooit te vergeten.

Als de deuren van de trein open gaan stroomt koude lucht steeds opnieuw de coupe binnen en daar ik een stoptrein heb, gebeurt dit maar al te vaak. Nog vier stations, een stukje wandelen, en ik ben er.

Nu station Diemen en alweer dendert een onaangename koudebries de coupe binnen.

Aldus schreef ome Willem.
---