Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 1 november 2010

Maandag, één november.

Naast mij staan drie opleggers met elk een vleugel. Of is het een vin? Elke vin is ongeveer 50 meter lang en de Portugese chauffeurs hebben ertussen met spanbanden en dekzijl een soort tent gemaakt waar ze onder bivakkeren.
Vanmiddag pas vertrok ik richting Frankrijk en hier, in Bruly, 12 kilometer na Couvin, gestopt aan de grens, want we mogen niet rijden in Frankrijk omdat er een feestdag is. Vandaar dat ik hier eerst maar even de nacht doorbreng en morgenvroeg wel vertrek.

Helaas, en in tegenstelling tot aller verwachting, is ook Lambiek dicht vandaag, dus is er ook niets te nassen in de buurt. Oh, ja, voor wie het nog niet weet: Lambiek is de plaatselijke horeca-uitbater, de enige die hier op de grens nog over is van de zes a zeven vroeger, toen hier nog een echte grens was en alles hier nog moest worden ingeklaard.

Inmiddels is het koud, komt er mist opzetten en er komen nog een paar trucs aan die hier ook gaan stilstaan. Sommigen vertrekken om vanavond tien uur, anderen morgen vroeg.

Daarnet even een praatje gemaakt met die portugezen onder het dekzijl, die de dag aan het doorkomen zijn met spelletjes spelen en bier drinken terwijl één van hun aan het kokkerellen is. Blijkt dat ze vrijdagavond aankwamen en pas woensdag weer verder mogen met hun reuzentransport. Ruim vier dagen wachten met drie windmolenvinnen. Windenergie blijkt meer en meer windenergie te zijn, of misschien wel meer en meer een luchtkasteel. Want dit soort transporten mag wat kosten zo, toch?

Aldus schreef ome Willem.
---