Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 16 augustus 2010

Lachen.

Vrijdag, afgelopen vrijdag, ja, dat was inderdaad een rommeldagje, hoewel: eerst reed ik naar Raamsdonksveer om aldaar het tsjechische gerstennat achter te laten en daarna reisde ik relax over Dinteloord en kwam zo langs Steenbergen en als ik daar langs rij gaan mijn gedachten altijd weer naar mijn lagere schooltijd waar Elsje bij mij in de klas zat. Elsje van Steenbergen. Nadat ik in 1963 de zesde klas verliet heb ik nimmer meer van haar vernomen. Ik weet alleen nog dat ze op de Weesperzijde, achter het Amstelstation, woonde, naast dat andere meisje uit mijn klas, Ineke Grijzenhout. Hoe zou het nu met die meisjes zijn?

Na Steenbergen kwam ik na tijden weer langs Heense Molen en via Sint Phillipsland kwam ik aan in Oude Tonge. Toen nog door naar Almere, terug naar Amsterdam alwaar ik spullen ontving voor deze week en daar ging ik vanmorgen vroeg weer mee op pad. Eerst het oude Taxandria, dat tegenwoordig Brabant heet wat weer van braeck bant, drassige strook, komt, door en vervolgens een paar klanten bij Frankfurt en omstreken en vervolgens Viernheim. Daarna even Karlsruhe
voorbij en hier, in Radstatt bleef ik staan.

Morgen om de hoek twee adresjes, dus dat komt mooi uit. De hele dag was het bewolkt en van tijd tot tijd kwam er ook wat regen uit en ook waait het zo nu en dan stevig. Het is augustus, maar het lijkt, gezien het weer, wel oktober. Onstuimig en koel. Het valt me echt op dat ik dit jaar nog geen uitgedroogde wegbermen zag wat wijst op een toch wel natte periode. Kortom, ook weer en wat rommelige, saaie dag zonder al te veel enerverends. Welaan, u heeft inmiddels bemerkt dat ik rondzwerf tussen het wijze oosten, wilde westen en diepe zuiden maar dat reizen naar het hoge noorden er niet bij zitten want dat vind ik vaak te koud.

Vorige week reisde ik, ondermeer, naar Wenen. Deze week wordt het Lachen.

Aldus schreef ome Willem.
---