Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

woensdag 25 augustus 2010

Aubenas

Langzaam valt het duister in, de maan is alweer nieuwsgierig aan het rondkijken en de kleine kletskous speelt nog even in een minispeeltuin bij relais de La Chapelle, vlakbij Monistrol sur Loire waar ooit, bijna dertig jaar geleden, in een hotel de pop van zijn moeder werd vergeten en nimmermeer werd teruggevonden.

We zijn hier gekomen door vanmorgen eerst in Cavaillon te hebben gelost en vervolgens via Lambesc, waar we nog even koffie dronken bij een voormalig stationnetje, naar Cassis zijn gereden, spullen geladen en vervolgens via -weer- Lambesc, Senas, weer eens via Saint Remy en Terascon, Remoulins, Bagnols sur Seize, linksaf naar Barjac, Vallon en dan naar Ruoms gereisd.

Toen we daar weer wat in de achterkar deden voortgegaan, langs Aubenas en ik vertelde het kleine ventje dat ik in 1980 met zijn oma en met zijn anderhalf jaar oude moeder in Aubenas hebben rondgewandeld.

Daarna joeg ik de DAF de col de chavade maar weer eens op en bovenop de col een half uurtje van de stralende zon genoten die trouwens de hele dag al zijn best deed om records te breken. 38 graden rond Remoulins was het hoogste wat ik waarnam, en hier op de top stond er tenminste een lekkere stevige bries die er meteen voor zorgt dat je geen last hebt van vliegen.

Nadien de col weer af en via Le Puy en Yssingeau naar hier, dus bij Monistrol, bij de routier La Chapelle gestopt waar ze werkelijk een uitstekende kok hebben. Alles smaakvol, alles netjes. Inmiddels is het al bijna helemaal donker en hier op de hoogvlakte gelukkig een stuk frisser als de afgelopen nacht. En daardoor zal ik vast nog beter slapen.

Aldus schreef ome Willem