Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

donderdag 31 december 2009

Oudjaarsdag 2009, Gregoriaanse tijdrekening, 5770.

Vandaag zette ik mijn DAFje neer bij een kilometerstand van zeshonderd twintig duizend en vierhondertwee en dertig kilometers (620432), maar nadat ik vanmorgen vroeg eerst mijn bedje weer uit ging, naar Amsterdam knorde en aldaar in de bedrijfskantine wat op toeren trachtte te komen, hetgeen uitermate moeizaam ging omdat het om acht uur, zo uit het raam kijkend, nog immer de omgeving gehuld ging in diepe duisternis en het eigenlijk pas om half negen echt licht werd. Dat alles werkt dan niet erg positief op mijn humeur, maar met het idee dat het al snel in de komende tijd eerder licht gaat worden kon ik mijzelf aardig troosten en daarmee op de been houden. Nadat ik de door mij opgehaalde goederen in de loods had neergezet kreeg ik te horen dat ik de maandag te laden vracht reeds vandaag in Moerdijk kon ophalen hetgeen mij natuurlijk direct met gierende banden (bij wijze van spreken) naar het laadadres deed rijden. Reeds voor enen stond de lading er in, alsmede een ander adres dat ik reeds vanaf Amsterdam mee nam. De lading vanuit de Moerdijk leerde mij vandaag iets opmerkelijks, namelijk dit: de lading, bestemd voor de oudste republiek van Europa, namelijk de republiek San Marino, betreft een lading kattenbakvulling waaruit ik toch de conclusie moet trekken dat er in San Marino nogal wat kattenliefhebbers moeten wonen. Nooit geweten, u wel? Toen ik de papieren en documenten ontvangen had, want bij goederen naar San Marino horen nog douanedokumenten (is in dat opzicht geen Europese Unie), reed ik naar huis en terwijl het begon te duisteren zette ik het voeruig stil op bovengemelde kilometerstand.
En nu, nadat we net een week geleden het germaanse joelfeest achter de rug hebben gehad en het jaar nu snel in een walm van oliebollenlucht en vuurwerklawaai ten einde taant nog even snel de laatste cijfers (terwijl we het nieuwjaar natuurlijk reeds half september ingingen en het jaar 5770 begon, want het oude, oudste volk, heeft immers de oudste jaartelling en wat mij betreft dan ook de meest juiste. Welaan, ik pas me vandaag wel weer aan aan Paus Gregorius, ik meen de zesde). Aan het begin van 2009 stond de teller op 481081 KM, hetgeen betekend dat ik dit jaar 131351 KM in het DAFje heb afgelegd, precies 291 kilometers minder was dan het jaar daarvoor.
Rest mij nog dit jaar u alle goeds te wensen voor het jaar dat binnen een paar uur aanstaande is. En mocht u goede voornemens hebben, let er dan op dat goede voornemens ongoede hebbelijkheden verondersteld en zo die er niet zijn ze alsnog moeten worden gemaakt.
Doe het dan snel, de tijd is kort!

Aldus schreef ome Willem.
---