Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 10 mei 2021

Het solidémon

 De Sinaï rookte; de spanning was om te snijden en vanaf de berg klonken de woorden: “Gij zult” en “Gij zult niet” en als eerste klok het, na de proclamatie van “Ik Ben (Erbij)”: “Gij zult géén ANDERE goden….” 

 

Eeuwen gingen voorbij, misschien wel meer dan tweeduizend jaren en in gedachten zie ik ze schrijven.  Nee, geen brieven, maar noten op perkament papier, aandachtig en geconcentreerd en ze dragen lange, gekrulde haren.  De één in het oude Engeland, de ander in Duitsland, Georg Friedrich Händel en Johan Sebastiaan Bach.  En ze hadden de hiervoren geschreven woorden begrepen.  Geen andere goden kwamen er aan te pas.  Ja, zelfs ook zijzelf niet.  Onder vrijwel al hun geschriften verschenen de letters S.D.G. of, soms voluit “Soli Deo Gloria”

 

Maar wee mij, ik ben een mens uit deze late tijd.  Het DOM, Dominus Ominus Magnifucus is mij niet vreemd, evenzo het Soli Deo Gloria. 

Geschokt zie ik de letters weer verschijnen, maar wie is thans de Deo?

Is het de Deo? 17 doelen, maar wie of wat is de D?

Ze gaan er mee op de loop, de heersers van deze wereld.  Het SDG, het Soli Deo Gloria behelst een totaal andere inhoud.  Na de afschaffing van de Deo blijft er niets anders over.  Wie kent het geheim, wie onthult het raadsel?  

Hoorde ik zo diep het ravijn de afgrond sidderen? Donker monster; uit de diepte moet de hoogte komen; in de stilste nacht nimmer zo diep gepeild. Ziehier de mensengod; Het “Gij zult niet” is een “IK Zal Wel` geworden.  Soli Demon Gloria.  Het verschrikkelijkste werd aangekondigd.

Aldus schreef ome Willem