Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

zaterdag 30 mei 2020

De cipier

Angstig kijken ze om zich heen; zelf plaatsen ze zich in een vakje, als een speelstuk op één van de velden van het schaakbord.

De ander kan het mij geven, of ik de ander.

Bescherm uzelf, bescherm onszelf tegen het ongeziene, het gevaarlijke.

Het individu gaf zijn vrijheid aan de massa en zo kon de dictatuur over ons worden uitgerold, de dictatuur van afstand en het vooral elkaar niet, ja nooit meer aanraken.

Angstig, zoals de mens ooit bang werd gemaakt met een corrupt en vertekend godsbeeld; de eeuwige als een wrede tiran.

Wie heeft hun zo betoverd, deze angstigen?  Welke boze geesten hebben het angstvirus geplant?  Geïnfecteerd?  Geïnjecteerd?

Oude, droevige tijden herleven; gecontroleerd door KGBoa's staan ze daar, allen in eigen vakje.

Zag ik het niet vroeger, in het Oosten van Europa waar de bevolking zuchtte onder de heersters?

Tirannen kweekten angst, roofden onze vrijheden en plaatsten ons voor winkels in vakken.  Wee u, wanneer u niet gehoorzaamd!!

Satanische krachten worden over de wereld ontketend, de aan mensen aangeboden zogenaamde waarheid beroofd ze van het laatste restje zelfregulerend vermogen.

Vervolgings-, ja, achtervolgingswaanzin voert de boventoon; hysterie, men vlucht in de gevangenis.

Alleen in de gevangenis ervaart men rust voor zijn onnodige en opgezweepte angst, angst voor het onzichtbare, angst voor de dood; nog het liefst pleegt de gevangene zelfmoord uit angst om dood te gaan!

Idioten!  Daar, in uw zelf ommuurde, in uw zelf gestutte cellen.  Hoe schrijnend; u bent zelfs ook nog de cipier geworden van uw eigen gevangenis.

Aldus schreef ome Willem