Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

zaterdag 19 oktober 2019

De arroganten





Chemnitz 1938; de nacht van 9 op 10 november.

Op die nacht werd de synagoge van Chemnitz verwoest en daags daarna werd door de overheid aan de Joden bevolen de rommel op te ruimen.  Echter zagen zij daar geen kans voor, dus deed de gemeente Chemnitz dit zelf met contractarbeiders waarna de rekening, ruim 30.000 Reichsmark, aan de Joodse gemeenschap werd gepresenteerd….

Het jaar daarop kocht Chemnitz de grond voor 500 Reichsmark.

Groningen, begin oktober 2019

Demonstrerende boeren voor het provinciehuis. Het bloed wordt hun onder de nagels vandaan getart, want de deur bleef gesloten.

Na uren wachten werd het hun teveel waardoor de deur op gepaste wijze werd geforceerd met minimale schade tot gevolg.

Meteen begon de Groningse Hermandad, die net achter de geopende deur stond te wachten, zonder aanleiding er op los te meppen.

Enkele dagen na het uitgelokte incident wilden de veroorzakers de schade voor eigen rekening herstellen, maar dat werd niet toegestaan.
Het provinciebestuur, indirect door de boeren betaald(!!), liet de deur repareren voor 30.000 euro, een buiten proportioneel en onzinnig bedrag en dit zal op de boeren worden verhaald.

Bovendien wil datzelfde bestuur de grasmat voor het provinciehuis, waar tijdens de demonstratie enige tractoren stonden opgesteld, voor een exorbitant bedrag laten herstellen.

Wat is de overeenkomst tussen de geschiedenis van Chemnitz en die van Groningen?

Totalitaire minachting van de betrokken mensen en hoogstaande hoogmoedige arrogantie van de zogenaamde machthebbers.  

Machtsmisbuik door machtswellustelingen in optima forma.

Aldus schreef ome Willem