Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 20 november 2017

het ontmoeten

Steeds koeler, steeds natter en steeds korter de dagen; de akkers, de weiden, de gaarden hebben bijna alle vrucht gegeven: koren, druiven, groen voedsel; de laatste appels worden geplukt terwijl ik steeds meer ontmoet.

Steeds minder moeten; eigenlijk bijna niets meer en aan mijn levenshorizon komt reeds een eerste streep licht in zicht: de zogenoemde AOW zal, zo de tijd nog daar is, aan mij worden uitgekeerd.

Nog één keer rolde ik door de heuvels van de Beaujolais; snorde ik door de champagne en hoorde herhaaldelijk de echo van 't verleden voorbij; aanschouwde Franse dorpen: er klonk geen tegenspraak in 't geruis van de voortrollende wielen.

Inmiddels al meer dan een week geleden; de eerste wijn van de geplukte druiven, de eerste flessen zijn reeds soldaat gemaakt en zo besef ik dat ik in een verenigend Europa leef dat zich helemaal niet wenst te verenigen en daardoor steeds verder wegzakt in een naderend moeras van rampspoed.  Steeds meer en steeds verser zand tussen de raderen veroorzaakt vertraging en irritatie; de opgebouwde welvaart, zo vermoed ik, zal wankele benen hebben en de lasten niet meer kunnen dragen.

Vooralsnog geniet ik van 't druilige buitenweer met daartussen zonovergoten dagen waardoor de herfstkleuren mooier dan ooit lijken.  Na een stille week begreep ik het; ontdekte ik het ontmoeten.  Ontmoeten: dat zouden meer mensen moeten doen.

Aldus schreef ome Willem