Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

zondag 1 januari 2017

De Wixit

Goed dan; snel iets over enkele jaarcijfers, even zo snel over veld d6, in het centrum van de lijn langs de voeten van zwarte pionnen, de maan die de Albadan in de Stier bedekt en Jupiter schitterend als een vroege morgenster; Beethovens vierde welt op vanachter de nachtelijke evenaar; een bestand, een kerstbestand tussen de strijdende partijen, een kerstbestand tussen Fransen en Duitsers tussen de loopgraven nabij Verdun, Amiens; langs de oever van de Somme en een drempel nabij.

 

Frankrijk weer koploper, gevolgd door Italië en Duitsland, 71, 17 en 16, Luxemburg met 7 als vierde, België en Zwitserland vier en Tsjechië en Slovenië 1, maakt tezamen  122, een getal dat ver achterblijft met de laatste voorgaande jaren; het wixit neemt reeds vage vormen aan en richt zich meer en meer op velden zoals d6; d6, met soms, vanwege zowel de d, ligging alsmede 6, demonische trekjes; drakenstreken, terwijl Jupiter meewarig toekijkt.

Lyon, zonnig, maar fris.  Macon, vreemd, ook dolend tussen decembervelden van de Beaujolais; kale, kale wijngaarden en terug van Chalon naar Dôle, glooiend, in beslag genomen door vele achtergedachten; de verdwenen routiers, vermoedelijk voor immer.

 

Het jaar ten einde, en inmiddels een nieuw jaar weer in; de laatste reis achter de rug, veld d6 te midden tussen de strijdende partijen. Waarheen dit jaar? Het jaar van de Wixit?

 

Aldus schreef ome Willem