Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 18 juli 2016

De onwetwet

Hoe toch de ene regelgeving tegen de andere ingaat.

Onlangs, 1 juli, werd in Frankrijk de Loi Macon van kracht hetgeen inhoud dat, naast dat de werkgever een gedelegeerde in de Franse lidstaat moet consulteren waar hij alle gegevens inzake de inkomsten van zijn in loondienst werkende chauffeurs moet deponeren, de chauffeur zelf ook loongegevens en zelfs zijn arbeidscontract moet tonen.

Echter dit druist in tegen de Europese richtlijn; de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Immers: loongegevens bij beschermde persoonsgegevens!

Daarmee overtreed de Franse Loi Macon Europese wetgeving jegens de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

In de komende Trucks zal er een artikel verschijnen waar ik nader op deze materie in ga.

Voor nu: elke zichzelf respecterende chauffeur zou een brief naar zijn werkgever moeten schrijven waarin hij of zij uitdrukkelijk NIET toestaat dat zijn werkgever private loongegevens van de chauffeur in handen geeft van deze niet-bevoegden.

Onderstaand een model:

Naam en adres werkgever

Naam en adres werknemer

Datum

Geachte dame heer;

T.a.v. Personeelszaken


Zoals bekend verzoekt de Franse overheid dat u mijn loongegevens ergens in Frankrijk ter inzage legt.

Met deze brief geef ik uitdrukkelijk te kennen dat ik u als werkgever niet toesta om mijn loongegevens te overhandigen aan de Franse overheid of aan welke lidstaatoverheid dan ook noch aan eventuele gedelegeerden.

Daarbij wijs ik u op de Wet Bescherming Persoonsgegevens en loongegevens vallen ook onder deze bescherming hieronder.

Immers deze nieuwe Franse wet druist geheel in tegen de Wet Bescherming Persoonsgegevens; ik verzoek u om zowel bik de politiek alswel bij -zo u er lid van bent- bij TLN er op aan te dringen de Fransen duidelijk te malen dat een deel van deze Loi Macon door eerdere wetgeving verboden is.

Met vriendelijke groet;

Naam afzender.


Aldus schreef ome Willem.
.