Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

donderdag 31 december 2015

De tegenflits


Het is te vergelijken met de belastingen, want daar vonden ze voor zo onderhand elk zelfstandig naamwoord wel een heffing; insgelijks ook de moderne ep dat je, naar ik meen, met dubbel p schrijft, dus epp; een stortvloed van epps overrompeld onze samenleving en binnen niet afzienbare tijd rijden we per epp van hot naar het; zelfsturende voertuigen en het beroep van vrachtrijder wordt door de epp opgeslokt en zal dan ook wel zijn langste tijd hebben gehad.


Afgelopen jaar; 162 overnachtingen buiten Nederland, één meer dan 2013 en meer dan tien dan in 2014: Frankrijk 79, België 11, Duitsland dit keer slechts 18 en Spanje kwam er bekaaid met 1 vanaf terwijl in Oostenrijk in het geheel niet werd geslapen.  Italië 14, Polen 2, Tsjechië 3 en Zwitserland 11; een mooie score dit jaar.


Ook het huishoudelijke werk geschied steeds meer met een epp: straks is er de stofzuigepp, de afwasepp, de kookepp, de schoenpoetsepp en ga zo maar door; we verzuipen straks, min  of meer, in de epps; we hebben immers al de naviepp, de USB-wijnepp, de supermarktepp de bloemenepp en de bestelepp: binnen afzienbare tijd hangt de hele wereld van eppies aan mekaar!


124263 hele kilometers werden er met de groene snurkhut afgelegd; dat is in vroegere jaren wel eens wat meer geweest; wat dat betreft is de ijver wat tanende, wordt er reeds reikhalzend uitgekeken naar de tijd dat het asfalt verorberen tot de verleden tijd behoort en ik mij meer en meer toe ga leggen op schaken; schaken, waar inmiddels ook al diverse eppjes voor werden uitgedacht; nochtans blijken ze het menselijke brein  niet te overtreffen.

Vannacht, zal, net na de jaarwisseling, Jupiter naast de leeuw aan de oosthemel verschijnen en voor 't eerst aan de opkomende maan voorafgaan en later op de nacht zal mars volgen; in de vroege morgen, vlak voor de morgenstond verschijnen Venus en Saturnus en bij donkere nacht en helder weer, ten noorden van de planetenbaan wordt de komeet Catalina zichtbaar in de mysterieuze Noorderkoon; vier! Vier planeten in nacht die het nieuwe jaar voorafgaat.

Vakantieepp, de mopperepp en de weerepp zijn er reeds of aanstaande; "wat eten we vandaag?". "Oh, even op de epp kijken"; resto- en horecaepp veroveren de wereld; misschien komt het nog wel tot een zwartepiettenepp in alle kleuren! Hoe, daar weten de eppvinders vast wel raad mee.  En wellicht vuurwerk! Hé! Het is haast onbegrijpelijk.


Onbegrijpelijk dat daar nog geen eppje voor is: gewoon, downloaden. Klikken op voetzoeker en "knal", of tik het gele vakje aan; een keukenmeid snelt zich gillend over de stoeptegels voort; een muisklik op de rode stip en hoppa, een vuurpijl spuit de nachtelijke hemel in, zoekend naar Jupiter, of scheert langs de Ossenhoeder en jaagt de Jachthonden de stuipen op 't lijf. Een tegenflits komt van de Orion; een suisende pijl tot in het oneindige.

Aldus schreef ome Willem


.