Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

dinsdag 3 mei 2011

paris

Als ik het goed zie neem ik hem in het zuid-oosten waar tussen de maagd en de leeuw terwijl de grote beer tussen de ossenhoeder en de voerman schittert.

Vermoedelijk zal hij, terwijl ik rust, zijn baan trekken over de kreeft, tweeling en de stier, maar wellicht ook over de eenhoorn en orion. Saturnus vind ik vaak moeilijk te volgen.

Ongeveer de hele dag rond de garage gehangen terwijl twee ijverige monteurs aan het DAFje aan het sleutelen waren. Op een half uurtje loopafstand stond overigens ook een hypermoderne supermarkt van de keten Le Clerq waar ik in de morgen een paar uur heb rondgebanjerd.

Op de groentenafdeling kwam ik prachtige knoflookknollen tegen, dus deed ik er meteen maar een kilo van in mijn mandje.

Eindelijk, toen om zes uur de monteurs voor het grootste deel klaar waren, toog ik naar Parijs waar ik nu op de eindbestemming sta in een klein dorpje vlak bij Arpajon waar boven mij een mooie sterrenhemel zich heeft ontvouwd.

Alleen de stuurinrichting is nog niet in orde, maar daar zal men vermoedelijk in Amsterdam wel wat aan gaan doen.

Rond acht uur nog even over de oude boulevard périphérique gekomen, bij porte de Montreuil er, net als vroeger, even af voor een koffie en vervolgens een stukje over boulevard Davout, boulevard Sault en een als laatste stuk over de Boulevard Poniatowski, vernoemd naar de laatste Poolse koning Stanislas August Poniatowski de tweede waarna ik via Quai d' ivry weer de périphérique op scheurde, een plek van waaruit je vroeger goed zicht had op de in de verte staande Eiffeltoren maar dat uitzicht is helaas voor het grootste deel ontnomen door een groot aantal hoge flattorens.

Een aantal herinneringen schoten er door mij heen.
Parijs heeft altijd zijn uitstraling behouden, al kom ik eigenlijk meestal alleen maar aan de rand.

Aldus schreef ome Willem.




---