Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

dinsdag 26 april 2011

Een straffe, droge, zelfs koele wind raast vanaf het oosten door het dal, door de prille bladeren van de net ontluikende wijngaarden en recht voor mij zie ik hoge bomen wild heen en weer wuiven.

Na mijn Poolse avontuur vanaf Berlijn in één rechte streep naar huis gereden en vrijdag de lading op een boerderij in Oude Tonge afgeleverd waarna ik nog wat rommelwerk deed: Moerdijk, Rijen, Tilburg en tot slot Amsterdam waar ik lading ontving waar ik dan deze week mee mag stoeien.

Gisteren nog een heel eind in Nederland rondgetrapt, met de fiets, en ondermeer na jaren de Amerongse berg weer eens beklommen, vroeger echter soepeltjes, nu hijgend als een oud postpaard, maar met de tong op mijn klompen kwam ik toch boven.

Vanmorgen veel te vroeg op, fietsend naar mijn wachtende en popelende DAfje, eerst nog langs een sloot waar kikkers naar hartelust luid aan het kwaken waren en toen met de goederenverplaatsmachine via Liege, Marche, Bouillon, Vitry, Bar en Dijon naar hier, het Chateau bij Saint Jean d' Ardieres gereden, Chateau Cambon, waar ik zo net de pas gebottelde, en naar bleek ongekend lekkere, Beaujelais 2010 heb geproefd en goedgekeurd en natuurlijk meteen wat voorraad meegenomen.

Vervolgens ben ik maar meteen hier blijven staan. Hier vlak bij staat weliswaar een goed gevulde en bezochte knaagschuur, maar vanavond heb ik niet zo'n zin in al dat gekaan en hier, op deze plek zo tussen de wijnstokken in is het voortreffelijk toeven. Een lange nachtrust zal me goed doen en over een uurtje, als het donker is geworden, kan ik in deze lichtvervuilingvrije omgeving en wolkloze hemel de sterren weer eens goed zien en wellicht ontdek ik met het blote ook Saturnus die volgens mij vanuit het oosten zal moeten opkomen.

De slaaphut schudt soms aardig heen en weer, de frisse wind die vanuit de Alpen deze warme, zwoele dag verkoelt, scheert verder, door het brede dal van de Saône en verdwijnt in de bergen van de Beaujelais die vol staan met Gamay-struiken.
Als ik straks naar de sterren ga kijken, doe ik wel even een zomerjasje aan.

Aldus schreef ome Willem.
---