Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

woensdag 16 maart 2011

De zandheks.

Je ziet ze eigenlijk overal, tegenwoordig, maar niet vanmorgen in de routier waar ik naast een petit café heel dogmatisch en héél Frans de keus had tussen een croissant en een pain chocolat en ik koos voor het laatste.

Nog in het donker passeerde ik Le Mans en sloeg de oude weg op naar Chartres en kwam zodoende door La Ferte Bernard en Nogent le Routreau, maar sloeg daarna af richting Dreux.

De tankstations liggen er tegenwoordig ook vol mee met die dingen terwijl ook supermarkten er in handelen. De ramen van horeca instellingen staan er doorgaans mee volgeschreven, ook hier op de weg tussen Dreux en Evreux, waarna ik dit keer via Rouan en Abbeville huiswaarts keerde.

Ditmaal ook verder, Hesdin, Saint Pol sur Ternoise en zo, hup, via Lens naar Lille.

In Duitsland trouwens heten het zandgrappen en er zijn ook hele ketens die dagelijks duizenden heksen omzetten, maar dat terzijde, nu ging ik verder, naar Gent, maar de drukte was dermate dat ik besloot om over Zelzate verder te gaan. Er volgde nog Goes en omdat de Flake-tunnel was afgesloten verder via de Zeelandbrug en zo naar huis.

Onderweg betrapte ik mij er op dat ik, geheel tegen mijn gewoonte, er ook ééntje kocht, zo'n zandheks, met kaas dit keer en een kop koffie er bij.

Na het eten van betreffende sandwich veegde ik met het bijgeleverde servetje mijn snor af en reed weer verder.


Aldus scheef ome Willem.
---