Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

woensdag 9 maart 2011

De eerste.

Vandaag zag ik ze voor het eerst dit jaar!

Wie denkt, dat na zo'n reisje naar de voormalige DDR het er deze week op zit, denkt dat maar, maar juist is het niet.

Eerst even naar Flipjestad Tiel geweest, deze morgen, waar de vracht uit Halberstadt er uit ging, toen naar Amsterdam waar de kar weer aardig vol werd, even langs de DAF-garage en daarna nog eens bij-laden in Moerdijk en daarna er weer "uit", zoals dat heet.

Onder invloed van westerwind, waardoor de temperatuur opliep, via Tilburg naar Maastricht en via Verviers en Diekirch naar Trier. Tot zover vandaag. Maar het was, vooral tussen Maastricht en Liège, langs de Maas, waar ik de eerste, de allereerste geelbloeiende Forsythia zag en terwijl ik de rivier over keek ontwaarde ik aan gene zijde reeds de eerste Salix Alba Tristis, de eerste treurwilgen waar reeds een zweem van licht voorjaarsgroen af kwam. Het nieuwe, herniewde leven neemt langzaam maar zeker een aanvang, de flora ontluikt en het zal nu hard gaan.

Reed ik in het donker tussen Bollendorf en Echternach over een lange laan met kale bomen, dra zullen ook deze bomen zich versieren met lenteblad. Het jaarlijks wederkerend bladfestijn, verheugend verrukkelijk jong groen, elk jaar op nieuw! Het houdt een belofte in!

Aldus schreef ome Willem.
---