Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

woensdag 23 februari 2011

Voortgaand onderzoek.

Vier uur was het vanmorgen, toen de wekker ging, en we vertrokken onder begeleiding van een halve maan de nacht in, over de stille weg door de eindeloze akkerlanden richting Parijs.

Parijs was dit keer een "eitje"; geen file, geen drukte, maar ja, het was ook nog voor vijven en rond de klok van zes uur stopten we net even voor Rambouillet om een petit café te nuttigen waarna we verder koetelden.

De eerste klant, te Epernon, liet ons om acht uur binnen, de tweede te Meung sur Loire om elf uur en tot slot konden we om één uur zowel lossen als laden in dezelfde straat in een plaatsje bezijden Tours en daarna, als toetje, naar een leuk laadadresje in Fougeres sur Bievre waar we een partij goederen moesten ruilen.

Al deze zaken werden uiteraard aandachtig bekeken door het onderzoekend oog van mijn metgezel die regelmatig aantekeningen aan het maken was.

Na dat laatste adres de terugweg aanvaard, en na de opgereden rijtijd stonden we stil op de N 20 tussen Orleans en Etampes waar we in een uitstekende knaagschuur diverse lekkernijen hebben tot ons hebben genomen terwijl we met nog een paar andere landgenoten aan tafel zaten en natuurlijk was dat koren op de molen van Fedor die de overige Nederlanders, behorende bij de cultuurgroep vrachtrijder, aandachtig en diepgaand bestudeerde.

In het voertuig maakte hij nog zijn laatste aantekeningen en daarna las hij nog een stukje inb het door mij uitgeleende boek Hooligans van Jan Hendrik van den Berg en ondertussen lees ik nog een paar hoofdstukken van Safranski en onder het lezen ontspon zich soms een korte discussie waarbij ik mij als een ondervragende docent opstelde.

Met die afstudeerscriptie van Fedor zit dat vast wel goed, denk ik.

Aldus schreef ome Willem.
---