Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 17 januari 2011

In het land van Saar.

Langzaam kruip ik uit het dal naar boven. Het is laat, donker en regenachtig, hoewel: het regent nu even niet en al is het bewolkt, de laag is dermate dun dat ze verlicht wordt door het maanschijnsel niettegenstaande dat ze niet te zien is.

Vandaag pas rond de middag uit Amsterdam vertrokken nadat ik wat adressen had afgeleverd, even langs de poly van de DAF geweest en gekeken of de thuishaven er nog stond. Daarna eerst Bergambacht aangedaan, daar met de veerpont de Lek overgestoken en langs de prachtige molen van Streefkerk gereisd waarna ik naar een laatste laadadres in het dorpje Stampersgat kachelde. Jawel, ik kom nog eens ergens.

Daarna stiefelde ik, afwisselend luisterend naar radio één en vier, via 's-Hertogenbosch, dat binnenkort weer Oeteldonk gaat heten en Maastricht weer het land uit. Langs Verviers naar Bittburg om uiteindelijk, tussen Trier en Saarbrücken, bij het naar boven rijden uit het dal van de Moezel, midden is Saarland, te stoppen. Het is per slot van rekening al laat genoeg en ik begon zelfs al te gapen.

Aldus schreef ome Willem.
---