Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 20 september 2010

filen.

Het was nog donker toen ik vanmorgen in Bleiswijk op een geheel nieuw industrieterrein waar straatnaamborden nog ontbraken arriveerde en zocht naar het eerste losadres voor deze maandag en toen ik die even voor zevenen vond was het ook weer zo gebeurd. Snel waren de twaalf paletten die ik vrijdag uit Wissembourg meenam, er uit. En toen volgde Spijkenisse, onder de rook van Rotterdam waar vandaag de mensen nogal chagrijnig waren en beteuterd rondliepen. Met mijn voertuig waar in grote letters Amsterdam op staat moet je sowieso al oppassen in deze stad, laat staan een dag als vandaag!

Maar in Spijkenisse viel het eigenlijk wel mee, binnen een half uurtje reed ik weer weg, en nu richting Groot Ammers waar ik wat lading zou ophalen en vanwege de enorme wegopstoppingen vertoonde ik file-ontwijkend gedrag wat er toe leidde dat ik via via op slinkse wijze en over smalle wegen door toendra-achtig gebied uiteindelijk in Schoonhoven terecht kwam en ik daar per schip naar Groot-Ammers de Lek overstak, de spullen ophaalde en weer naar Amsterdam vertrok om verdere lading op te halen teneinde de kar weer vol te krijgen.

Maar in Amsterdam aangekomen reed ik eerst even langs de garage voor wat motorolie en langs de bandenboer voor nieuwe sloffen, vier in totaal, op de allerachterste as van de oplegger en op de voorbanden.

Daarna de rest van de lading er in gezet en toen afgereisd richting zuiden. Echter viel er weinig te reizen aangezien er zoveel voertuigen tegelijkertijd van de weg gebruik aan het maken waren dat rijden onmogelijk was. Logisch dat de nedelandse snelwegen tot de veiligste van Europa behoren als iedereen deze wegen als parkeerplaats gebruikt. Toch?
Van de Coentunnel tot aan de RAI was anderhalf uur file rijden en toen stond er op een bord te lezen dat het tot knooppunt Holendrecht, net vijf kilometer verder, één uur en 45 minuten rijden was, zo hopeloos stond het vast.

Het streven was om nog tot Luxemburg te komen, u weet het inmiddels wel, Weiswampach, maar het was al donker en laat toen ik op de "knuffelkes", de laatste parkeerplaats voor de belgische grens, aankwam.

Aldus schreef ome Willem.
---