Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

dinsdag 7 september 2010

De ontmoeting.

Opeens zag ik hem, Adje. Tussen Eindhoven en Venlo kwam hij even naast mij rijden en we herkenden elkaar gelijk en begonnen meteen naar elkaar te wenken met de bedoeling even ergens te stoppen. Ooit, in een zeer grijs verleden werkten we samen bij een firma in Naarden, maar dat was wel meer dan vijfentwintig jaar geleden. Daarna zagen we elkaar heel af en toe, maar nu was het zeker wel drie jaar geleden, maar ik wist meteen wie hij was.

En dat allemaal toen ik vanmorgen vroeg eerst even naar Amsterdam vertrok, spulletjes er uit en er in, en toen nog even langs de DAF-werkplaats en vervolgens op pad, richting Venlo om daarna Duitsland in te rijden.
Maar door deze onverwachte ontmoeting stopten we eerst in Sevenum en namen het er even van. Onder het genot van een kop koffie deelden we herinneringen uit lang vervolgen tijden, waar we wel, en waar we niet om hebben gelachen. Ad wist trouwens nog van heel wat ex-collega's wat ze nu doen, maar ook welke inmiddels niet meer onder ons zijn en het tijdelijke voor her eeuwige hebben verwisseld.


Na een klein uurtje gingen we weer uit elkaar, hij had een tripje naar Berlijn en in ging eerst nog even richting Frankfurt waar rondom ik morgen de eerste adressen heb.

Maar toen ik aangekomen was bij het Autohof, even voor Bingen, ontmoette ik wederom oud-collega's waarmee ik langdurig leukle herinneringen ophaalde en tevens heb geprobeerd, tevergeefs, de hedendaagse problemen op te lossen, en daardoor is het laat geworden. Erg laat. Te laat eigenlijk.

Aldus schreef ome Willem.
---