Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 30 augustus 2010

Boer Biet.

Vroeg, veel te vroeg weg, vanmorgen, want kennelijk had een zwitserse boer Biet met spoed een aardappelsorteermachine nodig omdat er mij werd verzocht die vandaag nog te lossen. Nu heb ik door ervaring omtrent de noodzaak hiervan altijd wel mijn twijfels over, maar goed, de opdracht is er.

Dat de meeste opdrachtgevers zich niet realiseren dat ze daardoor roofbouw plegen op de chauffeur die het werk moet doen, is eigenlijk al erg genoeg. Of je moet er zondagmiddag voor vertrekken waardoor je hele weekeinde naar de filistijnen is, of je gaat, zoals ik vandaag deed, een uur of drie vertrekken om na negen rij-uren en een dollemansrit door deels stromende regen, deels zonneschijn en veel te lage temperaturen (soms maar acht graden!!) via Liege, Martelange, Longwy, Nancy, Epinal, Lure, Beaume les Dames en Pontalier bij de grens aan te komen waarna er inklaringsprocedure volgt.
Want de meegenomen lading moet dan eerst administratief Zwitsers worden. Maar toen ook dat gereed was reed ik via Yverdon naar Yvonand, aan de zuid-oostkant van het Lac de Neuchatel en spoedig vond ik het losadres, een grote, gezellige boerderij. Al snel bleek dat de boer in kwestie, de zwitserse boer Biet dus, niet bepaald op dat ding zat te wachten: wat hem betreft had ik ook wel morgen of woensdag mogen komen.
Dan denk ik altijd bij mijzelf: "Welke hufter heeft nu deze onzinnige opdracht gegeven om dit vandaag nog aan te leveren", want het is natuurlijk logisch dat, indien ik op een "normale" tijd was vertrokken ik, naast dat het voor mij menselijker is, ik ook veiliger onderweg ben: ergo, met dit soort van stupide onzinopdrachten bewijst menig verlader de verkeerveiligheid geen goede dienst, temeer daar ik ook nog veel te vroeg stil kom te staan. Gelukkig weet ik mijzelf goed te vermaken, maar ik had gisteravond natuurlijk liever een uurtje langer aan de grote tafel thuis willen zitten dan nu in mijn cabine! Maar genoeg hierover, de grief is geuit en wie weet. Misschien is er nu een verlader die dit leest en zich eens achter de oren krabt en besluit over te gaan tot het niet meer geven van zinloze opdrachten.

De dag loopt ten einde en het is hier zo dik bewolkt dat het wel lijkt of het vanavond een paar uur eerder donker wordt terwijl ook de temperatuur benedenmaats blijft.
Morgen zou ik nog wat bergen over moeten en ik mag toch hopen dat er daar geen sneeuw valt, maar als ik zo op de ontwikkelingen let acht ik het niet onmogelijk. Sneeuw in augustus, dat geloof je toch bijna niet?

Maar voorlopig geniet ik nog even, ondanks het sombere weer, van het uitzicht over het meer van Neuchatel.

Aldus schreef ome Willem.
---