Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

dinsdag 23 maart 2010

Zonnig en droef.

Dat was aardig wakker worden met direct een uitzicht op een bierfabriek terwijl men reeds druk aan het brouwen was en de overheerlijke verse moutlucht mijn neus binnendrong en zo mijn reukorganen aangenaam streelden. Jammer eigenlijk dat ik verder moest. Het adres in Lich was werkelijk midden in het bierdorp en toen ik daar klaar was bewoog ik mij over een prachtige, stille en vaak smalle weg over Laubach, Schotten, over de Hoherodskopf (764 Meter) en Stockhausen naar Fulda en daarbij nam ik waar dat er nog aardig wat sneeuwresten lagen. Trouwens, onderweg was het soms aardig mistig, zeker in de wat lager gelegen delen, maar in de loop van de ochtend trok dat ook wel weer op. In Fulda aangekomen op een kleine binnenplaats gelost en daarna over een saaie snelweg naar Hanau en vandaar naar Klein Umstad bij Dieburg gereden en omdat mijn volgende klant weer eens in Ueberlingen an de Bodensee was kon ik vanuit Klein Umstad weer de mooie weg over Michelsstad, Eberbach en daarna langs de Neckar over de B 37 naar Heilbronn tuffen waarna ik de drukke snelweg eerst naar Stuttgart en daarna verder de autobahn naar Singen afreed waar je diverse keren over hoge bruggen de bovenloop van de Neckar passeert, de Neckar die bij Ludwigshafen in de Rijn uitmondt en ongeveer in dezelfde omgeving als de Donau begint die eigenwijs de andere kant uit stroomt.
Terwijl het weer op weg naar Singen schitterend zonnig was ontwaarde ik ook hier weer sneeuwresten op stukken die lang in de schaduw liggen en zo passeerde ik tegen zessen Ludwigshafen, nu Ludwigshafen an der Bodensee en kwam even daarna aan bij die mensen in Ueberlingen die geheel tegen hun principe de pakjes wederom, gelijk vorige week, buiten lostijd van mij in ontvangst namen terwijl op een kwartier na ook mijn rij-uren op waren. Van het voorjaar is in de natuur niets te merken dan alleen de hogere temperaturen die op zeker moment de achttien graden aangaf, maar alle bomen blijven maar kaal alsof ze geschrokken zijn van de plotselinge weersomslag.
Wat dat betreft zijn de voorjaarsboden in Nederland nog het mooist en het nadrukkelijkst aanwezig met de rotonden, grasvelden en perken vol krokussen, want dat zie je nergens zo massaal. Nadat ik mijn truck had stilgezet deed ik wat boodschappen in de nabijgelegen Edeka-supermarkt en dronk een warme chocolademelk in de Backstube. Twee tienerzusjes komen ook even bij de Backstube hangen en de lange magere serveerster, die mij de chocolademelk serveerde, begint met hen te babbelen en ik maak er uit op dat het hun mamma is die, als de zusjes weggaan, nog even bezorgt vraagt of ze wel de huissleutel bij zich hebben. Na dit uitstapje vervoeg ik mij naar mijn voertuig. Het is inmiddels donker geworden en de maan, de halve maan, is goed zichtbaar terwijl het aardig afkoelt en inmiddels overdenk ik de dag. Ik denk na over de mare die mij vandaag overviel. Op het bedrijf waar ik werk, heb ik twee collega,s die tevens twee broers zijn en voor jaren geleden werkte ook hun vader bij ons en ik herinner mij dat de jongste van de twee broers als piepklein, ongeveer vijfjarig jochie, in de truck met zijn pappa mee was terwijl ze op de Piet Heinkade in Amsterdam links stonden voorgesorteerd, wachtend voor een rood verkeerslicht, om daarna onder de spoorbrug door de Kattenburgerstraat in te rijden en ik op hetzelfde moment op dezelfde plek recht door reed, groen had, en met een noodgang met mijn truck mijn voormalige collega rechts passeerde en tegelijkertijd de luchthoorn bediende waardoor de kleine jongen zich een aap schrok en nog dagenlang met zijn benen heeft getrild. Senior werd ouder en ging op zeker moment met pensioen en de twee broers werken nu al jaren bij ons en vandaag vernam ik dat het met senior niet goed ging en zelfs kritiek was, dusdanig, dat de andere broer nu door een weer andere collega uit het buitenland (waar hij met de vrachtwagen is) wordt opgehaald.
Zo licht mooi en zonnig weer héél dicht bij droef en wordt je stilgezet bij de tweeërlei realiteit.

Aldus schreef ome Willem.

---