Hoeveel mensen hebben mijn site bekeken?

maandag 31 augustus 2009

Auvergne, maandag.

Jawel, na een gezellig weekeinde hedenmorgen zeer vroeg afgereisd naar het zuiden en hoe meer ik zuidwaards reed hoe zonniger het werd terwijl de temperatuur mee steeg. Zo snelde ik nog met donker langs de havenstad van onze zuiderburen, Antwerpen, om daarna koers te zetten naar Brussel of Bruxelles. U mag zelf weten welke naam u verkiest, beide zijn juist. Daarna heb ik wederom genoten van de zomerse natuur tussen Nivelles en Reims, die van de Belgische en Franse Ardennen waarbij ik en passant nog even door Couvin reed om even voor Rocroi bij de grens tussen België en Frankrijk bij een heus ouderwets en al jaren bestaande horecagelegenheid ten behoeve van beroepschauffeurs koffie tot mij te nemen waarna ik uiteindelijk via Rethel de plaats Reims passeerde en koers zette over de Noord-franse steppen, vaak gevuld met graangewassen, richting Troyes om daarna via Auxerre, een stad waar ene Louis van Gaal nog steeds onbehaaglijke herinneringen aan heeft, naar Nevers te koersen om tot slot de wettelijk toegestane rijtijd vol te maken door Moulins te passeren en even voor de bandenstad (michelin) Clermond Ferrand halt te houden.
Deswege bevind ik mij, na de Ardennen een deel van Bourgondie doorkruist te hebben, in de Auvergne en zal morgen ook dat achter mij laten. Wie weet waar ik nog uit ga komen, daar houd ik u morgen weer van op de hoogte. Vooralsnog allen een genoeglijke avond.

Ome Willem.
---

Auvergne, de eerste contouren nabij Clermont-ferrand

Auvergne, de eerste contouren nabij Clermont-ferrand

---

Graansteppe ten noorden van Auxerre.

Graansteppe ten noorden van Auxerre.

---

Franse Ardennen

Franse Ardennen
Prachtige weg door de Ardennen met opkomende zon.
---

zaterdag 29 augustus 2009

Vrijdag/zaterdag.

Ach, veel te laat schrijf ik dit, maar omdat ik een prachtig natuurverschijnsel van tempeest en weerlichten niet wenste te missen de afgelopen avond, uren, schrijf ik dit bericht rondom het middennachtelijk uur. Afgelopen dag lekker, zoals u op een paar foto,s heeft kunnen zien, lekker in de amsterdamse haven rondgedarteld en met name de planners van ons zusterbedrijf tot wanhoop gebracht, maar alles is, na een stuk of twintig keer aan en afkoppelen van trailers (spreek uit trelers) toch weer goedgekomen tot het trouwens ook vanzelf weer weekend (spreek uit wiekent) werd. En daar doen we het voorlopig maar mee. Tot de volgende week. Dat zal een stuk boeiender zijn dan de afgelopen week.

Ome Willem.
---

donderdag 27 augustus 2009

Donderdag


Vandaag na een rustige nacht maar eens doorgehobbeld naar Zutphen, een stad waar ik lang niet geweest was en daarna naar Amsterdam waar een beetje de paniek toesloeg omdat er wel erg veel weg te brengen valt. Hoezo krisis, daar is bij ons in de transport niet veel van te merken. Het heeft er soms van weg dat wij de enige zijn die nog pakjes rijden getuige het feit dat er nu nog een vrachtje door iemand gedaan moest worden naar twee keer Parijs en nog eentje in Chartres en dan moest ie ook nog terugladen. Wel ja, en dat met al die inkortende rijtijdmaatregelen! Nee, wat dat betreft heb ik morgen wel iets aardigs te doen. Wat, daar zal ik morgen even op terugkomen. Tot nu volsta ik even met onderstaande foto van mijn zoon met op de achtergrond... Ach, kijkt u zelf maar.

Ome Willem.
---

Mont Ventoux

Mont Ventoux
Jair op weg naar de Mont ventouw met op de achtergrond de vreselijke berg! ---

woensdag 26 augustus 2009

Laat vandaag

Tja. Het is weer laat geworden, maar het was hier dan ook reuze leuk tussen al die limburgers waar ik deze avond tussen vertoefde nadat ik vanmorgen uit Winterthur vertrok en nog wat afleverde in Zurich en Olten en 32 keer honderd pakjes ophaalde in de buurt van Hagenau en vervolgens nog wat Bofferding kocht in Weiswampach en vervolgens via duits Belgie en Walonie Limburg binnenreed. De hele dag heb ik de vreemde neiging gehad om vooruit te schoppen en als een gek met mijn hoofd naar voren door een dicht oerwoud te rennen maar bij gebrek aan dicht oerwoud is dat achterwege gebleven terwijl deze vreemde neiging wellicht kwam doordat ik gisteravond mij heb laten verrassen door de kok en zonder te weten kennelijk Emoe naar binnen heb gewerkt. Springneigingen zijn namelijk achterwege gebleven dus kangeroe zal er wel niet tussen hebben gelegen. Vandaag maar eens veel fruit gegeten, van witte aalbes, druif, pruimen en mirabellen. Dat moest u ook maar eens doen. Lekker en gezond en je krijgt er niet van die rare neigingen van.

Ome Willem.
---

dinsdag 25 augustus 2009

Dinsdag, 25 augustus 2009 (N.C.).

Vanaf vanmiddag betrok de lucht snel en begon het stevig te waaien terwijl ik inmiddels in het centrum van Winterthur, waar ik al wandelend een Australisch restaurant tegenkwam, aardig ben natgeregend. Het is al een uur of acht, ik weet het niet eens en voor mij ligt de spijskaart waarop gerechten als emoe, krokodil, kangeroeworst en struisvogel staan. Een koalabiefstuk en vogelbekdierpate ontbreken nog, en dat allemaal in Winterthur! Vanmorgen nog met aardig weer vertrokken naar Beerfelden en toen langs de Neckar verder gereden naar Heilbron waar ik bij Neckarsulm nog de oude NSU-fabriek passeerde waar tegenwoordig de Audi wordt vervaardigd, u weet wel, dat voertuig met die ene ring te weinig. Wel aardig van die lui om het industrieterrein nog de naam NSU te laten houden, NSU, het voertuig waar een broer van mij nog gekker op was dan ik op de lelijke eend. Welaan, van Heilbron afgezakt naar Waldshut Tiengen, daar het land van zwitserse chocolade en dito horloges ingereden, bij een enorm ditributiecentrum van de grootste supermarktketen hier een lading thee neergezet en morgen alhier, wellicht met krokodil, emoe, struis of skippy in mijn maag, een tweede klant pakjes bezorgen. Wie weet, ga ik ook nog springen.

Ome Willem.
---

maandag 24 augustus 2009

Maandag, de eerste werkdag.

Wel vreemd hoor, die eerste dag wanneer je weer rekening moet houden met rij en rusttijden vooral omdat ik vorige week om acht uur achter het stuur kroop, langzaam over de Mont Ventoux reed, daarna ontspannen via Gap naar Bourg Ouissans tufte en na het telefoontje waarover ik u de laatste keer informeerde de lange rit naar Le Havre begon, vier uurtjes sliep en na Le Havre ook nog doodleuk naar huis ging niet gehinderd door enige vorm van rij of rusttijd-wetgeving en toch, als ik dan onder deze wetgeving gevallen had, wel ruim 24 uur achtereen had gereden (want vier uur rust geld dan, vreemd genoeg, ook vanwege de te korte duur als rijtijd). Echter nu was het volkomen legaal, maar nu ben ik weer alles aan het uitrekenen terwijl ik op een minibergje sta bezijden Heidelberg. Want deze laatste augustusweek is het nog rustig en ga morgen naar het land van gatenkaas en appenzeller, Zwitserland dus. Vandaag, deze eerste dag, afzien trouwens, vier uur op, half vijf trein in, drie keer koppelen, lossen, laden en wat niet meer. Ik heb nu al spierpijn en dat na een dag.
Morgen verwacht ik wat meer relexisme.
Dan ontmoeten wij elkaar wel weer.

Ome Willem.
---

vrijdag 21 augustus 2009

Van de Pyreneën naar de Mont Ventoux.

Met_jair_in_de_pirenete_041
Prachtige bloemen op de cols in de Pyreneën

Met_jair_in_de_pirenete_056_2

     En de gieren lusten wel een lekker stukje koe

Met_jair_in_de_pirenete_086_3 Ook hier dus boven

Met_jair_in_de_pirenete_121

En op de Tourmalet

Met_jair_in_de_pirenete_126

En hier, in de tas.

Met_jair_in_de_pirenete_197

En hier, de eerste keer naar de top van de Ventoux.

Met_jair_in_de_pirenete_153 En steeds weer trouwe fans van het edelste soort die hem opwachten.

IMG00559-20090818-1119.jpg

IMG00559-20090818-1119.jpg
Jair on top met een Franse renner die slechts vijftien minuten langer over de col deed. Jait 1.29, de Fransman 1.44.
---

Einde vakantie. De werktijd begint weer.

Ja ja, trouwe en niet trouwe lezers en lezerinnen, wat moesten wij nu opeens in Dieppe, of, om precies te zijn in Yport bij Le Havre? Wel, dat zit zo. Wij huurden een busje van het Bes-Tebus en die heeft er wel meer in de verhuur. Toen wij nog op dinsdagmiddag vertoefden tussen de Alpe d Huez en de oprit van de Glandon ging om zes uur de telefoon en kregen de Presisent-Directeur van het busjesverhuurbedrijf aan de telefoon die ons vroeg of we nog in de buurt van Dieppe kwamen omdat daar een ander busje met een lekkende cylinder stond en omdat we er naar toe reden kwamen wij inderdaad in de buurt van Dieppe, waar we het busje omrolen, na eerst een stevige rit via Grenoble, Bourg en Bresse, Chalon s Saone, Autun, Nevers, Gien, Orleans, Dreux en over de Pont de Brotonne, dewelke tegenwoordig tolvrij is, te hebben afgelegd. Daarna zijn we maar naar huis gestiefeld om mondeling onze avonturen toe te lichten. Wat dat betreft: meneer Jair heeft de Mont Ventoux dinsdagmorgen in een uur en 29 minuten beklommen en er was en eigenlijk niet een die dat die dag sneller deed (voor zover we kunnen vaststellen). Aan het begin van de col zat een goede renner tien minuten voor hem die hij op het laatst nog passeerde en daarmee staat hij heel sportief op de foto op de top. Welaan, tot maandag maar weer. Ik ga zo die lieve planner (spreek uit: plenner) even bellen van waaruit ik hem volgende week moet plagen.
Tot dan, tot later.

Ome Willem.
---

dinsdag 18 augustus 2009

Niet opgegeten.

Mijn laatste woorden vrijdagavond zullen velen wel verontrust hebben temeer daar ik vanaf die tijd niets meer van ons liet horen wat tot de conclusie had kunnen leiden dat wij inderdaad tot berenvoer hadden gediend. Echter is het relaas voor ons iets anders en de omstandigheden van het niet aanvullen van dit weblog enigszins onvoorzien geweest want toen wij zaterdagmorgen eerst aan de port de elvalira (spreek uit de elbalira) begonnen en deze andoriaanse col hadden bedwongen, ik met het bestebuskarretje en Jair met zijn rijwiel type racefiets (spreek uit reesfiets) is hij daarna j over de col de Casa naar Ax les Thermes gereden om daar rechts af te slaan om de Port de Pailheres te gaan oprijden. Daarna zijn we eerst maar eens een heel dagje aan het strand bij Sete gaan liggen om tot de ontdekking te komen dat het zo warm is in Zuid-Frankrijk dat je hier met recht kunt spreken van gebakken lucht. Tot overmaat van ramp is er in de avonduren ook nog in het bestebusje ingebroken en onze laptop (spreek uit leptop en blijf dat voortaan zo schrijven) gejat terwijl de hermandad het niet nodig vond om polshoogte te nemen. Moeten beroepschauffeurs eens een paar minuten te lang rijden, dan hebben ze wel tijd om die "misdaad" aan te pakken.
Maar ach, hoewel op de leptop veel foto's en filmpjes waren overgezet van de fietsverichtingen van Jair, hebben we er verder onze schouders er maar over opgehaald en is Jair maar de Mont Ventoux gaan beklimmen om, boven zijnde, er achter te komen dat hij de verkeerde kant had genomen. Vandaag dus maar de andere zijde genomen waar hij een uur en dertig van die minuten nodig had om boven te komen. Toen was hij de bergen even zat. We zijn nu onderweg naar Dieppe om de tour (spreek uit toer) de france de completeren

Morgen wellicht meer uit Dieppe

Ome Willem.
---

vrijdag 14 augustus 2009

De spaanse berg.

Jawel hoor. Na de nacht doorgebracht te hebben langs een ruischende beek -ik schrijf ruischende zodat je het ruisen er nog in hoort- zijn we na een eenvoudig ontbijt begonnen aan de port de Bonaigua, een flinke klim waar niemand op te vinden was dan alleen wilde paarden die Jair verwelkomden aan de top waar hij met een gemiddeld tempo van 14 km per uur aankwam waarna de afzink begon en ik Jair na lange tijd weer terugzag omdat het Bestebuskarretje waar ik mij mee voortbeweeg de snelheid van een afdalend rijwiel, ondanks mijn gewicht, niet haalt. Daarna zijn we via Seo del Urgel naar Andorra gegaan en zijn daar ontzettend geschrokken van de hoge drankprijzen. Alleen rookrommel is hier nog goedkoop maar daar heb je nauwelijks wat aan als je toch niet rookt. Uiteindelijk hebben we ons vanwege hoge temperaturen genesteld boven op de Elvivera, de col die morgen, met de Casa, zal worden gereden. Althans is dat het voornemen want we kunnen vannacht wel dienen als voer voor de hier loslopende beren.
Mocht DAT zo zijn, dan niet tot morgen maar een welgemeend vaarwel.

Ome Willem.
---

IMG00528-20090814-1030.jpg

IMG00528-20090814-1030.jpg
Ook in de tas!

---

IMG00527-20090814-1023.jpg

IMG00527-20090814-1023.jpg
Gezicht op de Port de Bonaigua. ---

donderdag 13 augustus 2009

Drie bergen dag

Poeh poeh, ik lig hier helemaal voor pampus in mijn slaapvertrek terwijl we ons weer in het land van flamingo en tortilla bevinden aan de voeten van twee monsterlijke collen. Vandaag begonnen aan de Aspin waar we zowaar een klimmer met een beenprothese inhaalden en daarna de Col de Peuresoudres (schrijf ik dat wel goed?) opklauterden. Denk nu niet dat die eenvoudige eerste categorienbergjes peuleschilletjes zijn want Jair heeft best wel moeten afzien, mede door de hitte. Ik ben er zelfs moe van zo pittig was het. Tot slot vroeg ik of hij zin had in een tortilla en toen hij deze vraag met ja beantwoorde deelde ik hem mede dat hij dan wel even de col de pourtillon over moest en dat gezegd hebbende, nam hij zijn fiets en stoomde de tien kilometer lange helling op mer een stijging van ca veertien procent en was 46 minuten later boven wat dan betekend een snelheid van 14 km per uur. Je moet wel erg gek zijn op tortilla's en bovendien ook honger hebben om zoiets te doen.
Morgen, met de buik vol spaans bier en tortilla's gaat hij een volgende moordende, nu spaanse, berg op van ruim 2000 mtr,en daarna 70 km, op weg naar Andorra.

Ome Willem.
---

woensdag 12 augustus 2009

Merceredi, la vacances 2009.

Tja, wat een gestoemp vandaag. Nadat we in de morgen vanaf de hoogte, vanaf het land van stierenvechten en sherry vertrokken naar Laruns en daar bij de boulangerie de nodige voedingsstoffen in vorm van brood, dat hier pain genoemd wordt, hadden aangeschaft heeft Jair met enkele andere woestelingen de Col de Aubisque beklommen terwijl hij bij de afdaling nog werd geflitst omdat de maximum snelheid, 90 km per uur, ruimschoots werd overschreden maar omdat een fiets geen nummerbord heeft zal men de betrokken boete wegens oninbaarheid wel in de prullenbak doen belanden. Zo niet de zwoegende fietser die na de Aubisque nog even de Col de Staulou en daarna, na een solo van 20 km van de voet van de laatste berg naar de onderkant van de Tourmalet aan deze laatste col begon om hem na een uur en 45 minuten te bedwingen en dat koste hem wel enige moeite en dat is ook wel logisch. Er zijn diverse filmpjes gemaakt die TZT wel op dit log komen te staan. Nu zijn we in een frans dorpje en gaan eens lekker wat voedsel tot ons nemen. Even nog wat uitzoeken en dan stort met name Jair zich als een hongerige beer op de gerechten van de franse haute cuisine. Morgen een uitrustfietsdagje. Dan doet hij maar drie kleine colletjes. Dan bericht ik u weer.

Ome Willem.
---

IMG00517-20090812-1508.jpg

IMG00517-20090812-1508.jpg
De Tourmalet.
---

IMG00513-20090812-0806.jpg

IMG00513-20090812-0806.jpg
Ochtendgloren in de bergen, met bebeld vee die we de ganse nacht tot genoegen hoorden.
---

dinsdag 11 augustus 2009

IMG00497-20090811-1251.jpg

IMG00497-20090811-1251.jpg
Jair in aktie, bijna te snel want de foto is bijna te laat!! ---

P8120250.JPG

P8120250.JPG
De vrachtrijder met zijn zoon op de Col de Portalet ---

Dinsdag, viva Espagne!!!!!

Vandaag enerverend dagje, hoor. Vroeger deed ik het zelf al eens, vijf a zes jaar terug; Laruns - col de Portalet, en later nog eens met de vrachtwagen. Maar nu deed mijn zoon het even dunnetjes over door om half elf uit Pau te vertrekken met zijn rijwiel om reeds rond half twee op de top te eindigen, een prachtige prestatie terwijl daarna de afdaling naar sabinanego volgde waar we gezellig de puebla hebben doorgewandeld. Nu weer terug op de pyreneeberg om zo lekker te slapen. Morgen een of meerdere pyrenejenreuzen, de arme jongen op de fiets waar hij dan weer zijn krachten gaat verspillen.

Tot morgen dan maar weer.

Ome Willem.
---

Dinsdag, viva Espagne!!!!!

Vandaag enerverend dagje, hoor. Vroeger deed ik het zelf al eens, vijf a zes jaar terug; Laruns - col de Portalet, en later nog eens met de vrachtwagen. Maar nu deed mijn zoon het even dunnetjes over door om half elf uit Pau te vertrekken met zijn rijwiel om reeds rond half twee op de top te eindigen, een prachtige prestatie terwijl daarna de afdaling naar sabinanego volgde waar we gezellig de puebla hebben doorgewandeld. Nu weer terug op de pyreneeberg om zo lekker te slapen. Morgen een of meerdere pyrenejenreuzen, de arme jongen op de fiets waar hij dan weer zijn krachten gaat verspillen.

Tot morgen dan maar weer.

Ome Willem.
---

IMG00502-20090811-1311.jpg

IMG00502-20090811-1311.jpg
Het dal van de col de Pourtalet, met een eenzame zwoeger.
---

IMG00494-20090811-1125.jpg

IMG00494-20090811-1125.jpg
Aanblik van de bergen voor Laruns

---

maandag 10 augustus 2009

Frankrijk, France 2009.

Zo, mooi daagje vandaag. Vanwege enige zonsverduistering in Nederland en andere plannen de vakantie thans voortgezet in het land van du vin et fromage na eerst het land van Peer en Boom, friet met stoofvlees en duizenden bieren, doorgestoken te hebben en na onder meer Chalon en Champagne, voorheen Chalon sur Marne geheten, maar enig frans chauvinisme heeft er toe geleid dat het weer zonodig en volledig onterecht veranderd moest worden in de naam van die bubbeltjes wijn die alleen maar duur en ongezellig is, achter ons hadden gelaten vervolgden wij, mijn zoon en ik, via Troyes, Auxerre, Vierzon, Limoges, Bergerac en Marmande de reis om even voor Mont de Marsan halt te houden. Een prachtige rit, alleen jammer dat het poen kost. In mijn normale bestaan leveren dit soort van ritten juist aardig wat op.

Morgen gaan we verder, dus tot dan.
Ome Willem ---

zondag 9 augustus 2009

Nog een paar uurtjes

Nog een paar uurtjes en ome Willem gaat een mooi avontuur beleven. Tenzij er natuurlijk erg onverwachte zaken op zijn pad komt.

Ome Willem gaat de bergen in!  En hoe? En hoe!

Ome Willem.

vrijdag 7 augustus 2009

Het eerste vakantiewiekend 2009 (N.C.).

Jaja, grimmiger onweerswken naderen door de lucht en zullen dra ons dorpje bereiken en dat na een zwoele zonnige periode alsof hier ten lande drie dagen mooi weer steevast gevolgd worden door regen en andere nattigheden waarvoor de paraplu uit moet, overigens niet voor mij daar ik bij dit soort van weer mij altijd gaarne laat doorweken aangezien het goed, naar voor mij maatgevend Galenisch inzicht, voor de haargroei is. Woensdag vertoeft op het strand van Bloemendaal aan Zee waar reeds lange tijd het water daar tegen de duinen klotst en na afloop even de oude boulevard van Zandvoort geinspecteerd wat hevig schrikken was zo heeft daar de plaatselijke overheid gemeend de boel daar te moeten verzieken. Buiten dat de parkeertarieven naar enorme hoogten zijn gestegen heeft men de weg aldus aangelegd dat de parkeerplaatsen minstens zijn gehalveerd en de toegang tot de parkeerplaatsen absurd te noemen zijn en ook de weg zelf is dermate versmald dat van de mooie brede boulevard niets meer over is. Mij zullen ze daar dan ook niet gauw meer zien. En als u dan ook nog eens bedenkt dat ik gisteren Amsterdam met mijn rijwiel enkele uren onveilig heb gemaakt door daar enkele tientallen kilometers van hot naar her te crossen welker dag afgesloten werd door een maaltijd te verorberen bij een reuze aardige italiaan zult u begrijpen dat mijn jaarlijkse verlof aardig sportief en zonnig aan het uitpakken is. We houden u op de hoogte. Wel jammer dat de filmpjes boven aan het log blijven staan, maar daar gaan we z.s.m. verandering in aanbrengen.

Ome Willem.
---

dinsdag 4 augustus 2009

De eerste vakantiedagen.

Jaja. Ik lig hier lekker met mijn knezidon in de brandende zon en ik wikkel en worgel Denk dus niet dat een vrachtrijder tijdens zijn vakantie geheel onnut is. Ten eerste heb ik dit log enigszins ontlast door mijn prachtige onderwegmovies via joetjoep te laten afspelen waardoor er veel ruimte komt voor mijn verhalen waar u op uw beurt, zoals ik nu van de zon, weer van kunt genieten en daarnevens heb ik nog diverse privé activiteiten ontwikkeld en daar, voor zover nodig en mogelijk, gebruik gemaakt van mijn Harley Trabson hetgeen overgezet zijnde in het nederlands een fiets is. Welaan. Onderstaande filmpjes zijn aardig compleet, de klim en afdaling van de Grimsel, terwijl er ook een rondleiding door Picardie, waar ik de week daarvoor vertoefde, is geplaatst.
Nou, tot spoedig maar weer. Ik ga nog even door met zonnen

Ome Willem.

---